top of page

Personal Coach Wes

Gecertificeerd trainer & oprichter

“Graag zien begint bij jezelf, body & mind in evenwicht”

 

Het was geen uitgestippeld traject om fitnessuitbater/

personaltrainer te worden. Doorheen mijn jeugd heb ik van

vele verschillende sporten geproefd (voetbal, zwemmen,

tennis, ijshockey, kickboxen, …). De interesse voor sport en nieuwe dingen leren kennen was al van jongs af aanwezig, echter vaak voor kortere duur.

 

Toen ik op m’n 16de kennismaakte met fitness en krachtsport in een lokale old school gym voelde ik meteen een prikkel, werd gebeten door de microbe die ik voordien nog nooit eerder zo ervaarde. Een microbe die ik pas later kon benoemen als zijnde passie.

Dit ondanks ik verre van de grootste was in deze nieuwe omgeving; extreem mager, geen zichtbare spierontwikkeling, amper kracht. Het lichamelijke ging gepaard met een laag zelfbeeld. De spiegels waren m’n grootste vijand. Opgeven zou toen de makkelijkste beslissing geweest zijn.

Maanden gingen voorbij, echter zonder grote veranderingen. Trainde 6 dagen per week als een beest, uren aan een stuk. Waar loopt het mis, wat doe ik verkeerd, …

Achteraf bekeken lijken vele zaken logisch, maar je moet het wel weten om ze te kunnen toepassen.

 

Ben me gaan verdiepen in alles wat met fitness/krachtsport te maken heeft. Zo leerde en ervaarde ik zelf dat vooruitgang boeken; of dit nu vermageren (verminderen vetpercentage) en/of spieropbouw is, conditie opbouwen, … je niet doet door enkel hard en vaak te trainen en in het wilde weg met je armen en benen te zwieren. Resultaten boek je door de combinatie van begeleiding (coaching), trainen met inzicht, (aan)gepaste voeding, ontdekken wat voor je werkt als individu én volharding. Rome werd ook niet op 1 dag gebouwd.

“Burn the Fat, Feed the Muscle” van Tom Venuto is een boek dat nog steeds een enorme indruk op me heeft achtergelaten. De bijbel der krachtsport.

 

Gepaard gaande met mijn lichamelijke ontwikkeling merkte ik gaandeweg ook dat los van het puur fysiek aspect, ik me ook veel beter in m’n vel voelde. De spiegels waren niet langer m’n grootste vijand, kreeg zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Fitness/krachtsport zorgt ervoor dat je body & mind in evenwicht zijn, nog te zwijgen over de massa extra energie die je erdoor krijgt om je drukke stressvolle leven beter de baas te kunnen.

 

Intussen +25 jaar ervaring later behaalde ik in 2016 m’n diploma Personal Coach en begeleid ik gepassioneerd mensen in omgeving Kalmthout met het behalen van hun persoonlijke doelstellingen als Head Coach en uitbater van GymTime!

Personal Coach Wes Gecertificeerd trainer & oprichter  “Graag zien begint bij jezelf, body & mind in evenwicht”

Coach Jess

Jessie_BW.jpg

""Negatieve energie omzetten in positieve energie”

 

Wie had ooit gedacht dat de sportschool m’n tweede thuis ging

worden. Ik die jarenlang graag enkel buiten ging lopen. Intussen

ben ik 7 jaar fanatiek bezig met fitness; kracht & cardio.

Heb geen moment spijt gehad dat ik me toen heb ingeschreven

in de sportschool van coach Wes. Het heeft m’n leven op vele

vlakken veranderd! 

Mentaal en fysiek ben ik enorm ‘gegroeid’; een strakker lichaam en mentaal volop in evenwicht. Ben mezelf al vaak tegengekomen in de fitness qua limieten, maar kon steeds m’n grenzen verleggen, daardoor is m’n doorzettingsvermogen en (innerlijke) kracht enorm toegenomen. Wil graag een motivatie zijn voor anderen; “je bent nooit te oud, te jong , te gehaast, te gestrest om er aan te beginnen” is mijn motto. 

Gewoon starten, alle begin is moeilijk maar de aanhouder wint! 

Door je lichaam te vertroetelen met gewichten, afgewisseld met cardio krijg je veel meer energie, een betere mindset in tijden van verdriet of stress. De fitness is een mooie plaats om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Lichamelijk ga je je veel beter in je vel voelen. 

Geef jezelf tijd om je lichaam aan de oefeningen aan te passen, niks komt vanzelf en gaandeweg gaat het steeds beter met dat gewicht in je handen en je lichaam in actie op de cardio -en krachttoestellen. 

 

Ben als vrouw & persoonlijkheid enorm gegroeid dankzij fitness. Geef het een kans, en je gaat verschieten wat een full body fitness training met je doet zowel lichamelijk als mentaal. 

Dit groeiproces zit in ieder van ons, als je het de kans geeft. Ieder uiteraard op z’n eigen tempo en naar eigen kunnen. 

Dankzij fitness ben ik socialer geworden, hebben diverse fijne mensen waar ik al veel van heb geleerd, mijn pad gekruist en met diversen heb ik een echte vriendschap opgebouwd in de loop der jaren. 

Wat sporten in een fijne gezellige familiale club al niet bij een mens teweeg kan brengen, de beste stap die ik ooit gezet heb! Jong en oud kleuren de gym , een mix waar respect is voor iedereen zijn persoonlijkheid, een fijne plek om te vertoeven, een tweede thuis. 

Dankzij Coach Wes is mijn sportieve ambitie gegroeid en wil ik met hem als voorbeeld andere mensen graag helpen. 

Sportieve groetjes 

Jess 

Contact
bottom of page